Loading...

Spring Hill Residence Featured in The Seattle Times, August 2000

Flexible floor plan keeps the options in spec house The Seattle Times: August 13, 2000 "The House: Most architect-designed homes are built for a specific client who has well-defined needs. This “spec” house, in a popular west Kirkland neighborhood, was not. As a result, its architect faced a challenge: How to design a one-of-a-kind custom house, tailored to sire, that would meet the needs of an unknown buyer." "The result is a two-story home, that orients rooms around a central core so they flow easily, capturing light and views of lake Washington. Strong design elements – fir cabinets and trim, custom black-steel fixtures, opaque glass, and many built-ins – tie everything together."

Kirkland Residence Featured In Fine Homebuilding, March 2000

Northwestern Modern Creative us of inexpensive materials open spaces shape a new Seattle house. Fine Homebuilding Magazine: March 2000 "It was a familiar scenario: Young professional couple wants a stylish home with four bedrooms, garage, home office, great view of local scenery and low price tag. Sounds like the recipe for every other spec house, doesn’t it? Usually, the house ends up looking like every other spec house, too. But this house was different." "They bought their small lot in Kirkland, Washington, from their future next-door neighbor. As part of the purchase agreement, the seller required a strict rear-yard setback so that the new house couldn’t block his view." "The house touches all the setback lines. The street setback established [...]

Kirkland Residence Featured in The Seattle Times, February 1999

An Imaginative Outlook Seattle Times: February 1999 "This home is an example of imagination overcoming constraints." "Because the owners are a young family who like to entertain informally, the main floor is mostly one large living/dinning/cooking area finished in simple materials, such as stained concrete floors and a sealed concrete kitchen counter. There are four bedrooms and 2 ½ baths. The judges particularly liked the home’s rear glass façade, and found the main floor’s open space very pleasing."